Pääsiäistipusia korttiin

Pääsiäinen on tulossa ja meidän perheessä aloitettiin jo korttitalkoot! Piti keksiä kortti, jonka toteutukseen pystyy tuo 1-vuotiaskin osallistumaan, joten päädyin tekemään tällaisia tipuja ruohikolla. 1-vuotias sai piirrellä ruohon ja “leimata” tipujen pohjat puupalikan avulla, 3-vuotias esikoinen pääsi sitten koristelemaan eli liimaamaan silmän ja nokan.

Tarvikkeet:
– piirustuspaperia
– vihreitä kyniä, esim. puuvärejä tai tusseja
– kaksipuoleista teippiä tai liimaa
– valmis korttipohja tai kartonkia
– keltaista maalia, esim. sormiväriä
– puupalikka, pullonkorkki tms.
– askartelusilmiä / musta tussi
– oranssia paperia nokkiin tai väritettyä piirustuspaperia

Anna lapsen piirustella vapaasti (ruohoa) paperille. Leikkaa paperista korttipohjaan sopiva palanen taustaksi. Kiinnitä pala korttipohjaan. Leimaa korkin, puupalikan tms. pyöreän avulla tipuja taustan päälle keltaisella maalilla. Myös sormenjälkiä voi käyttää ja tehdä pikkutipusia! Anna maalin kuivua ja liimaa sitten tipuille silmä ja nokka.

Samalla tekniikalla voi tehdä myös vaikkapa pupusia tai lampaita.

Iloista pääsiäisen odotusta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Leave A Comment